puszka.pl - pysznie!

Sałatka z kaszy i zielonych warzyw


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1 woreczek kaszy gryczanej
1 woreczek kaszy jęczmiennej
5 łodyg selera naciowego
1 papryka zielona
1/2 papryki żółtej
1 pęczek natki pietruszki
garść oliwek czarnych i zielonych

ser biały wędzony/ bałkański/ owczy (opcjonalnie, w wersji niewegańskiej)

na sos:
Oliwa, ocet, musztarda, czubryca, czosnek

Przygotowanie:

Kasze ugotować według instrukcji, ostudzić. Warzywa pokroić w kostkę wielkości 1/2 oliwki, oliwki poprzekrawać na pół, a natkę posiekać dość drobno. Pokrojone składniki wymieszać z kaszą, opcjonalnie wkruszyć ser.

Całość polać sosem wymieszanym ze składników w ulubionych proporcjach, odstawić na pół godziny do „przegryzienia”.
Nadesłał(a) mandragora11235, dnia: 2013-06-05 18:02:04.14
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: