Omlet! To jest to!
Bezglutenowy i bez "złych" składników.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
1
2 jajka
2 łyżki mąki ryżowej lub 1 łyżka mąki ryżowej i 1 łyżka otrąb (u mnie zwykłe żytnie)
0,5 szklanki wody lub mleka roślinnego
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka masła klarowanego (do smażenia)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy i wylewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na rumiano. Gotowe!
W tej odsłonie dodałam jeszcze:
0,5 łyżeczki cynamonu (do ciasta przed miksowaniem)
1 banan
syrop z agawy do polania gotowego omletu.
Wskazówki i uwagi:
Idealne na szybki obiad w trakcie tygodnia i na niedzielne śniadanie.
Twoje zapiski: