Omlet! To jest to!
		
			Bezglutenowy i bez "złych" składników.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				 1
 1
			
			
	
			2 jajka
2 łyżki mąki ryżowej lub 1 łyżka mąki ryżowej i 1 łyżka otrąb (u mnie zwykłe żytnie)
0,5 szklanki wody lub mleka roślinnego
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka masła klarowanego (do smażenia)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				 
 
				
				
			
		
		Wszystkie składniki miksujemy i wylewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na rumiano. Gotowe!
W tej odsłonie dodałam jeszcze:
0,5 łyżeczki cynamonu (do ciasta przed miksowaniem)
1 banan
syrop z agawy do polania gotowego omletu.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Idealne na szybki obiad w trakcie tygodnia i na niedzielne śniadanie.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: