puszka.pl - pysznie!

Ziemniaki w ziołach

Aromatyczna wersja pospolitego dodatku do kotletów.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

4 średnie ziemniaki
1 łyżeczka soli morskiej
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki bazylii
1 szczypta estragonu

Przygotowanie:

Pokrojone w kostkę ziemniaki zalewamy wrzątkiem, solimy i gotujemy do miękkości (pilnujemy, żeby się za bardzo nie rozwalały). Odcedzamy i studzimy parę minut, żeby stężały.

Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy na nią tymianek, bazylię i estragon. Po chwili dodajemy też ziemniaki. Smażymy je mieszając, aż będą lekko chrupiące.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-05-27 19:16:38.676
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: