puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

50 g ryżu
2,5 szklanki wody
1 płaska łyżeczka soli morskiej
1 marchewka
kawałek pietruszki
kawałek korzenia selera
liść pora
1/4 czerwonej papryki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
szczypta tymianku

Przygotowanie:

Kroimy w kostkę marchew, pietruszkę, seler i paprykę. Pora kroimy wzdłuż na pół, a później w poprzeczne paski. Do gotującej się osolonej wody wrzucamy ryż, a jak się zagotuje ponownie - warzywa, i gotujemy. Kiedy ryż i warzywa będą miękkie, a risotto w miarę gęste, dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze trochę gotujemy mieszając. Doprawiamy tymiankiem.
Nadesłał(a) moni, dnia: May 27, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: