puszka.pl - pysznie!

Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego

Sos zimny.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 łyżki mleka skondensowanego (nie słodzonego)
1/2 szkl. oleju słonecznikowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
ew. cukier

Przygotowanie:

Wszystkie składniki powinny posiadać jednakową temperaturę. Trzepaczką lub w mikserze ubić skondensowane mleko. Ubijając powoli wlewać olej. Pod koniec ubijania dodać kolejno musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: