krem: 1 puszka schłodzonego mleka kokosowego (wg. mnie najlepszy jest Kier)
2 śmietanfixy
Przygotowanie:
Biszkopt: Piekarnik nastawiamy na 200 st. C. Mieszamy suche składniki. Następnie rozpuszczamy czekoladę w rondelku (nie można podgrzewać zbyt intensywnie) i dolewamy ją razem z mlekiem. Wszystko mieszamy aż do utrzymania jednolitej gęstej masy. Wkładamy do rozgrzanego już piekarnika i pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 40 minut.
Krem:Mleko kokosowe musi być schłodzone dość mocno (powinno postać co najmniej kilka h w lodówce). Wlewamy je do miski i dosypujemy śmietanfixy, ubijamy mikserem ok. 5 minut.
Przekładamy biszkopt w dowolnej konfiguracji i gotowe.
Nadesłał(a) Zina Marina,
dnia: 2013-06-12 22:57:14.692
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.