puszka.pl - pysznie!

Tagiatelle z grzybami leśnymi lub shitake i szpinakiem

Blyskawiczne i pyszne danie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

200 g makaronu tagiatelle
250 g grzybów świeżych (najlepiej leśnych, pasują też shitake, nie polecam pieczarek)
150 g świeżego szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Szpinak dokładnie wypłukać. Cebulę i czosnek drobno posiekać (oddzielnie).

Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać grzyby, smażyć ok. 5 minut. Dodać szpinak i czosnek, smażyć często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzony makaron, wymieszać, podsmażyć kilka minut.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: Jun 17, 2013
Źródło/autor przepisu: Lene Hansson, "Zielone dania z makaronem"

Twoje zapiski: