puszka.pl - pysznie!

Salatka z camembertem/brie

Pyszna i prosta.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 4

kapusta pekińska
camembert/brie
mała puszka kukurydzy
uprażone pestki dyni i słonecznika (ok. 2/3 szklanki)

sos:
3 ząbki czosnku
kilka łyżek jogurtu zmieszanego z majonezem, proporcje zależą od indywidualnego smaku
sol

Przygotowanie:

Przygotować sos: do jogurtu z majonezem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić, wymieszać.

Kapustę drobno posiekać, ser pokroić w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę. Zalać sosem, wymieszać. Na końcu posypać pestkami.

Wskazówki i uwagi:

Zamiast zwykłego majonezu można dodać ajoli, wtedy nie trzeba już dodawać czosnku do sosu.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2013-05-14 21:22:55.444
Źródło/autor przepisu: forum kobiety-kobietom

Twoje zapiski: