puszka.pl - pysznie!

Banan w cieście herbatnikowym

Megasłodkie i smaczne danie do zrobienia migiem. Nie liczymy kalorii :D


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 banan
2-3 łyżki mąki
kilka łyżek mleka sojowego
1 łyżka oleju
duża garść wegańskich herbatników
1 łyżeczka cukru
syrop klonowy

Przygotowanie:

Banana kroimy na pół i każdą połówkę raz jeszcze wzdłuż na pół.
Następnie robimy ciasto naleśnikowe (mąkę mieszamy z mlekiem i i olejem dosypując cukier). Herbatniki rozdrabiamy (ja robiłam to w moździerzu) i odsypujemy na osobny talerz.

Każdy kawałek banana obtaczamy w cieście naleśnikowym następnie w herbatnikach (powinna stworzyć się gruba powłoka). Smażymy kilka minut. Na koniec polewamy syropem klonowym.
Nadesłał(a) Zina Marina, dnia: May 12, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: