puszka.pl - pysznie!

Makaronowa sałatka z ciecierzycą

Na obiad i na kolację.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

makaron razowy świderki (3 garście)
2 średnie marchewki
2 garście ciecierzycy konserwowej (można zastąpić świeżą)
duży pomidor
łyżka łuskanego słonecznika
łyżeczka siemienia lnianego
łyżka łyżka oliwy lub majonezu
sól i pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie:

Gotujemy makaron według przepisu. W misce trzemy marchew na drobnych oczkach. Dodajemy pokrojonego pomidora oraz resztę składników. Mieszamy, doprawiamy wedle uznania, obficie posypujemy pietruszką.

Wskazówki i uwagi:

Opcja z ciepłym makaronem świetnie nadaje się na obiad. Schłodzone nudle są idealne na kolację.
Nadesłał(a) Feria, dnia: 2013-04-26 00:22:22.593
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: