puszka.pl - pysznie!

Placki z jabłkami (szybkie)

Słodkie, smaczne i smakują prawie jak jabłecznik :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki mleka roślinnego
2 duże jabłka
1 opakowanie budyniu waniliowego
1 pełna łyżeczka cukru waniliowego
1/2 płaskiej łyżeczki soli
3-4 pełne łyżki cukru
olej do smażenia

Przygotowanie:

Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać do nich pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, tworząc dość gęste ciasto. Smażyć obustronnie na złoty kolor.

Serdecznie polecam, te placki smakują każdemu! :)

Wskazówki i uwagi:

Jabłka można też zetrzeć, ale wtedy placki robią się na patelni płaskie i rozlewają się. Zdecydowanie lepszą fakturę i smak mają gdy jabłka pokroi się w kostkę.
Nadesłał(a) erwilka, dnia: Apr 14, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: