puszka.pl - pysznie!

Kasza jęczmienna/jaglana z warzywami i koperkiem

Nie lubię kasz bez smaku. Ta bardzo mi smakuje - z dużą ilością pieprzu jest znakomita. Polecam spróbować.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

3/4 kubka kaszy jęczmiennej lub jaglanej
pomidor
3/4 papryki
kawałek pora
łyżeczka oliwy
koperek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pokroić drobno pora i paprykę - chwilę podsmażyć, dodać pokrojonego w kostkę pomidora i kaszę (wraz z 2 porcjami wody). Podgotować.

Dodać sól, pieprz do smaku, na koniec dodać dużo pokrojonego koperku i wymieszać.
Nadesłał(a) ~Magilion, dnia: Apr 10, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: