1 jabłko
pęczek roszponki
pęczek szczypiorku
garść kiełków (najlepiej rzodkiewki lub lucerny, ale mogą być jakiekolwiek inne)
1/2 łyżeczki oleju lnianego
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Jabłko należy przepołowić i pozbyć się gniazd nasiennych, następnie pokroić w cieniutkie plasterki. Szczypiorek grubo pokroić, roszponkę jeszcze bardziej lub delikatnie porwać.
Dorzucić kiełki, doprawić, wszystkie składniki wymieszać.
Wskazówki i uwagi:
Rozważałam dodanie ugotowanej jaglanki dla podniesienia kaloryczności, ale to już by była sałatka ;) Myślę, że dodatek żurawiny też by nie zaszkodził :)
Nadesłał(a) Luna7,
dnia: 2013-03-25 18:38:50.034
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.