puszka.pl - pysznie!

Sałatka z awokado i soczewicą

Sałatkę możemy podawać z tostami lub chlebem posmarowanym margaryną sojową.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 rodzaje soczewicy ugotowanej tak, aby nie była zbyt miękka
1 duże dojrzałe awokado
seler naciowy (2-3 łodygi)
kukurydza z puszki
1/4 lub 1/2 główki sałaty
papryka czerwona
posiekane orzechy nerkowca (garść)
kilka ząbków czosnku
3-4 łyżki jogurtu sojowego
sól lub sos sojowy do smaku
pieprz

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy, kroimy wszystkie pozostałe składniki, dodajemy kukurydzę z puszki, mieszamy i dodajemy do smaku jogurt sojowy, pieprz, sól lub sos sojowy.

Wskazówki i uwagi:

Można posypać natką pietruszki.
Nadesłał(a) WegaPaniDomu, dnia: Mar 23, 2013
Źródło/autor przepisu: weganskapanidomu.blogspot.co.uk

Twoje zapiski: