puszka.pl - pysznie!

Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

8 kotletów sojowych
4-5 boczniaków
średnia marchewka
cebula
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju
sól
pieprz
majeranek
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Marchewkę kroimy w słupki lub trzemy na tarce o grubych oczkach, zalewamy 1l bulionu warzywnego (ew. wody)., dorzucamy kotlety. gotujemy kilka minut, wyciągamy kotlety. W tym czasie podsmażamy boczniaki. Gdy się zrumienią zdejmujemy je z ognia, przestudzamy i kroimy w paski. Dodajemy do gotującej się marchewki. Dodajemy koncentrat.

Na patelni rumienimy pokrojone w paski kotlety. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy mąkę. Całość dorzucamy do naszego gulaszu i gotujemy chwilę. Przyprawiamy do smaku.
Nadesłał(a) QspolecznaLodz, dnia: 2013-03-22 17:48:27.144
Źródło/autor przepisu: Łódzka Kuchnia Społeczna 17.03.2013

Twoje zapiski: