Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			8 kotletów sojowych
4-5 boczniaków
średnia marchewka
cebula
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju
sól
pieprz 
majeranek
pieprz ziołowy
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Marchewkę kroimy w słupki lub trzemy na tarce o grubych oczkach, zalewamy 1l bulionu warzywnego (ew. wody)., dorzucamy kotlety. gotujemy kilka minut, wyciągamy kotlety. W tym czasie podsmażamy boczniaki. Gdy się zrumienią zdejmujemy je z ognia, przestudzamy i kroimy w paski. Dodajemy do gotującej się marchewki. Dodajemy koncentrat.
Na patelni rumienimy pokrojone w paski kotlety. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy mąkę. Całość dorzucamy do naszego gulaszu i gotujemy chwilę. Przyprawiamy do smaku.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: