puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 cebuli
3 czubate łyżeczki musztardy
2 łyżki oleju
1 łyżka mąki
1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Cebulę drobno kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i trochę smażymy. Dodajemy mąkę, mieszamy i zaraz wlewamy wodę. Następnie dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Chwilę gotujemy i sos gotowy.

Wskazówki i uwagi:

Kiedy sos stygnie, na wierzchu tworzy się kożuch. Z tego względu lepiej polewać nim potrawę zaraz po przygotowaniu niż podawać go w sosjerce. Można się pozbyć kożucha przez podgrzanie sosu z równoczesnym mieszaniem.
Nadesłał(a) moni, dnia: Mar 14, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: