puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kostka naturalnego tofu
1 duży świeży pomidor
0,5 słoika grillowanej papryki (słoik został nabyty drogą kupna w LIDLu, ale można też wrzucić na 20 minut 2 pokrojone papryki do piekarnika, polać oliwa z oliwek, posypać tymiankiem i bazylią i tak przygotowaną paprykę dodać do pasty)
1 łyżka oliwy extra virgin
2 ząbki czosnku
pieprz cayenne
pieprz czarny
sól
bazylia
tymianek
majeranek
oregano

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do miski - kroimy tylko pomidora i czosnek, żeby nie natknąć się później na nie do końca rozdrobniony kawałek. Blendujemy i dodajemy przyprawy do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Pasta gotowa - bardzo szybka w przygotowaniu i na prawdę pyszna.
Na zdjęciu w roli głównej z makaronem gryczanym :)
Nadesłał(a) Rudzia916, dnia: Feb 19, 2013
Źródło/autor przepisu: http://candidowakuchnia.blogspot.com/2013/02/pasta-paprykowo-pomidorowa.html

Twoje zapiski: