Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
biszkopt:
2 szklanki cukru (najlepiej pudru)
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki
zastępnika jajek i szczypta sody, ale może być 1 łyżeczka sody
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka sojowego (smak obojętny)
aromat wanilinowy
na wierzch:
2 opakowania galaretki (bez żelatyny)
1 jabłko
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki (ja to robiłam w dowolnej kolejności).
Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 st. C). Biszkopt powinien się piec około 30-40 minut.
Boki ciasta obkładamy jabłkiem, a co zostanie - wrzucamy do galaretki. Galaretką dekorujemy wierzch i pozostawiamy do wystygnięcia.
Twoje zapiski: