Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			biszkopt:
2 szklanki cukru (najlepiej pudru) 
2 szklanki mąki tortowej 
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki 
 zastępnika jajek i szczypta sody, ale może być 1 łyżeczka sody
1/2 szklanki oleju 
1 szklanka mleka sojowego (smak obojętny)
aromat wanilinowy
na wierzch:
2 opakowania galaretki (bez żelatyny)
1 jabłko
 
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Mieszamy wszystkie składniki (ja to robiłam w dowolnej kolejności).
Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 st. C). Biszkopt powinien się piec około 30-40 minut. 
Boki ciasta obkładamy jabłkiem, a co zostanie - wrzucamy do galaretki. Galaretką dekorujemy wierzch i pozostawiamy do wystygnięcia.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: