1 l wywaru z warzyw bez kapusty
4 duże pomidory
1 cebula
szczypior
nać selera
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
1 płaska łyżka mąki
5 dag tartego sera żółtego
sól
cukier
zielona pietruszka
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w plastry, zalać gorącym olejem, posolić i oprószyć mąką. Dodać posiekaną nać selera, zalać zimnym wywarem, włożyć cebulę i gotować ok. 10 min. Następnie dodać ser i wymieszać. Posypać zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-11-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992