puszka.pl - pysznie!

Pieczarkowa pasta z tofu

Wegańska pasta inspirowana jajkami faszerowanymi pieczarkami. Można dać na chleb albo jako dodatek do pieczonego ziemniaka. Lub zawinąć w sałatę :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pieczarki - wg uznania, ok. 8-10 szt.
cebula (opcjonalnie)
kostka tofu naturalnego (ja użyłam Polsoja)
olej do smażenia (opcjonalnie)
natka pietruszki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki podsmażamy na oleju - można też użyć rosołku, jeśli ktoś olejów unika. Mieszamy podsmażone pieczarki z tofu. Dodajemy pietruszkę, sól, pieprz - wszystko miksujemy mikserem ręcznym na gładka masę.
Nadesłał(a) dominikinha, dnia: 2013-02-11 19:23:38.477
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: