puszka.pl - pysznie!

Zupa sojowa z ziołami i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1,5 l wywaru z warzyw
1 szkl. ugotowanej soi
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól
liść laurowy
ziele angielskie
bazylia
cząber
majeranek

1 łyżka mąki
zielona pietruszka

Przygotowanie:

Cebulę poddusić pod przykryciem na 2 łyżkach wody, dodać do wywaru z warzyw, razem z przyprawami i soją, gotować ok. 10 min.

Mąkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, ostudzić, wymieszać z 0,5 szkl. wody, podprawić zupę, dodać roztarty z solą czosnek i zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: