puszka.pl - pysznie!

Kakaowy krem z nerkowców


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 2-3

300 g nerkowców (moczonych przez 2 h w wodzie)
3 łyżki surowego kakao w proszku
3 łyżki surowego masła kakaowego
słód z agawy do smaku
50 ml wody

Przygotowanie:

Masło kakaowe rozpuścić (naczynie z masłem umieścić w większym naczyniu z ciepłą wodą). W blenderze zmiksować wszystkie składniki oprócz kakao. Kiedy masa będzie gładka przełożyć połowę masy do naczynia, a do reszty dodać kakao i raz jeszcze zmiksować dodając agawę do smaku. Do naczyń nałożyć najpierw masę kakaową, a na nią masę bez kakao.

Na wierzchu posypać kakao i odstawić do lodówki na 1/2h lub jeść od razu :)
Nadesłał(a) Witarianie, dnia: Jan 11, 2013
Źródło/autor przepisu: witarianie@blogspot.com

Twoje zapiski: