pesto: pół opakowania rukoli, mała paczka prażonego słonecznika, ząbek czosnku (spory) i duża łyżka musztardy, oliwa (ja dodałam olej rzepakowy) (sól, pieprz)
średnia cebulka pokrojona w drobną kostkę mocno wysmażona + główka czosnku
Przygotowanie:
1) Soczewicę z grochem gotujemy tak, żeby nie była za miękka, ale jak ktoś lubi taką rozgotowaną to też będzie dobrze.
2) Prażymy słonecznik, wszystkie składniki na pesto mieszamy razem i blendujemy na gładko.
3) Cebulkę z czosnkiem smażymy na brązowo.
4) Kiedy wszystkie składniki będą już przygotowane mieszamy je razem, faszerujemy paprykę i wkładamy na ok. 20 minut do rozgrzanego piekarnika na blasze wysmarowanej olejem (nie wiem na ile dokładnie ustawiam bo mam dość "intuicyjny" piekarnik :)
Wskazówki i uwagi:
Enjoy!
Nadesłał(a) marte123,
dnia: 2013-01-10 20:53:56.77
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.