cukinia
surowe warzywa (papryka, ogórek itd.)
kotlety sojowe
sos sojowy i orientalne przyprawy (do marynaty)
kiełki
+ potrzebna obieraczka do warzyw
Przygotowanie:
Kotlety sojowe gotujemy w osolonej wodzie, z odrobiną sosu sojowego. W międzyczasie myjemy i kroimy warzywa w krótkie paseczki. Kiedy kotlety będą ugotowane, należy je odcisnąć z nadmiaru wody (wody z gotowania nie trzeba wylewać do zlewu, można na niej zrobić jakiś sos, albo ugotować zupę :) - u mnie będzie z niej soczewicowa) i dodać marynatę z sosów.
Zostawić do ostygnięcia. Cukinię należy obieraczką pokroić na płaty. W te płaty będziemy zawijać warzywa z kotletami. To wszystko :)
Wskazówki i uwagi:
Nie należy pakować dużo 'nadzienia' na płaty, bo się nie będzie trzymało. Lepiej dać odrobinę mniej.