2 średnie czerwone cebule
crème fraîche - śmietana (co najmniej 30%), pojemnik 200-250 g
garść świeżego tymianku
1-1,5 łyżki musztardy francuskiej
oliwa/olej
pieprz świeżo mielony
Przygotowanie:
Cebule pokroić w cienkie plasterki i zeszklić na oliwie. Dodać świeży tymianek, wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Mieszać, aż śmietana się rozpuści i dodać musztardę oraz przyprawić świeżym pieprzem (nie przesadzać z ilością).
Po minucie-dwóch sos jest gotowy.
Wskazówki i uwagi:
Ma wyrazisty smak. Dobry z samymi ziemniakami ;), ale nadaje się też do różnego rodzaju kotletów.
Nadesłał(a) EwaH,
dnia: 2012-11-25 22:04:22.783
Źródło/autor przepisu: mama (na podstawie przepisu z programu tv)