puszka.pl - pysznie!

Sos śmietanowo-musztardowy ze świeżym tymiankiem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 średnie czerwone cebule
crème fraîche - śmietana (co najmniej 30%), pojemnik 200-250 g
garść świeżego tymianku
1-1,5 łyżki musztardy francuskiej
oliwa/olej
pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Cebule pokroić w cienkie plasterki i zeszklić na oliwie. Dodać świeży tymianek, wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Mieszać, aż śmietana się rozpuści i dodać musztardę oraz przyprawić świeżym pieprzem (nie przesadzać z ilością).

Po minucie-dwóch sos jest gotowy.

Wskazówki i uwagi:

Ma wyrazisty smak. Dobry z samymi ziemniakami ;), ale nadaje się też do różnego rodzaju kotletów.
Nadesłał(a) EwaH, dnia: Nov 25, 2012
Źródło/autor przepisu: mama (na podstawie przepisu z programu tv)

Twoje zapiski: