puszka.pl - pysznie!

Śniadaniowe jabłko z masłem orzechowym

Idealna propozycja na śniadanie, szczególnie jeśli użyjemy domowego masła orzechowego (u mnie orzeszki ziemne solone i migdały - po szklance).


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

duże, twarde jabłko
2 czubate łyżki masła orzechowego

Przygotowanie:

Jabłku odciąć "czapeczkę z ogonkiem", wydrążyć gniazdo nasienne i nafaszerować masłem orzechowym. Zapiekać około 30 minut w temp. 180 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Podałam z ciasteczkami owsianymi, morelami suszonymi bez siarki oraz szklanką wody kokosowej z dodatkiem ananasa i aceroli. Tak wyglądało moje dzisiejsze śniadanie :)
Nadesłał(a) koralina, dnia: Nov 22, 2012
Źródło/autor przepisu: http://www.quchniawege.blogspot.com/2012/11/sniadaniowe-jabko-z-masem-orzechowym.html

Twoje zapiski: