jedna mała cukinia
1/2 bakłażana
malutka cebula
mała marchewka
ząbek czosnku
tofu
oliwa z oliwek
papryka słodka
tymianek, rozmaryn
sól, pieprz
ew. sos sojowy
Przygotowanie:
Cukinię i bakłażana pokroić w podłużne plastry i natrzeć je czosnkiem. Pokroić marchewkę (ja kroję wzdłuż na plastry) i cebulę. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć w nim warzywa, posypać ziołami i przyprawami. Na wierzch ułożyć plastry tofu. Można delikatnie wszystko przemieszać. Zapiekać w temp. ok. 180 stopni przez ok. 20 minut. Kiedy jest już gotowe, można przyprawić sosem sojowym.
Wskazówki i uwagi:
Podejrzewam, że z papryką byłoby jeszcze lepsze, ale nie sprawdziłam, bo nie miałam :)
Nadesłał(a) sylvia,
dnia: 2012-11-03 17:36:04.97
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.