marchewka
pietruszka
1/2 selera
kawałek pora
1-2 ząbki czosnku
garść fasoli szparagowej
garść soczewicy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
łyżka oliwy
ok. 2 litry wody
Przygotowanie:
Obierz marchew, pietruszkę, seler. Zetrzyj warzywa na tarce i wrzuć do garnka. Pokrój w drobne plastry por i dodaj do warzyw. Całość zalej woda i zacznij gotować. Dodaj soczewicę i fasolkę szparagowa. Teraz czas na przyprawy. Dodaj sól, pieprz, startą gałkę muszkatołową i wyciśnięty czosnek. Do zupy dodaj też oliwę. Całość musi się teraz gotować aż soczewica i warzywa będą miękkie. Jeśli trzeba - dopraw.
Nadesłał(a) agnmid,
dnia: 2012-10-17 06:45:59.273
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.