puszka.pl - pysznie!

Eskalopki ziemniaczane


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1,5 szklanki śmietany
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
6 szklanek pokrojonych w cienkie plasterki ziemniaków
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
2 szklanki tartego sera
4 łyżki masła

Przygotowanie:

Mieszamy śmietanę z pietruszką, solą i pieprzem. Układamy warstwami ziemniaki i cebulę w żaroodpornym naczyniu. Posypujemy serem, polewamy śmietaną i dodajmy na samą górę masło. Całość przykrywamy i pieczemy w kuchence mikrofalowej przez 15 min w wysokiej temperaturze. Następnie naczynie odkrywamy i odkryte pieczemy kolejne 15 min w wysokiej temperaturze. Po zakończeniu pieczenia zostawiamy naczynie w zamkniętej kuchence jeszcze jakieś 3 minuty.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-11-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl

Twoje zapiski: