puszka.pl - pysznie!

Cukinia z pomidorami "zapiekana" w mikrofali


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 średnia cukinia pokrojona w kostkę
2 szklanki posiekanych pomidorów
bazylia
oregano
tymianek
0,5 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka soli
1 szklanka kwaśnej śmietany
1,5 szklanki tartego żółtego sera

Przygotowanie:

Pomidory i cukinie układamy przemiennie warstwami w żaroodpornym naczyniu (ok. 3 litrowym). Posypujemy przyprawami, polewamy śmietaną i posypujemy żółtym serem.

Przykrywamy i pieczemy w kuchence mikrofalowej przez 10 min. w wysokiej temperaturze. Po upieczeniu pozostawiamy jeszcze na 2 min. w wyłączonej zamkniętej kuchence.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-11-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl

Twoje zapiski: