puszka.pl - pysznie!

Niezdrowe, ale pyszne tosty z masłem orzechowym i bananami

Uwaga, ten przepis to prawdziwa bomba kaloryczna! Jednak raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie śniadanie ;)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

dowolny miękki chleb o kwadratowym kształcie kromek - ja preferuję mieszany
masło
masło orzechowe
banany
miód
cynamon

Przygotowanie:

Po stronie zewnętrznej smarujemy obie kromki chleba masłem zwykłym, a wewnątrz - orzechowym - wystarczy jedną. Następnie kładziemy banany pokrojone na plasterki, polewamy miodem (ok. 0,5-1 łyżeczki na kromkę) i posypujemy odrobiną cynamonu. Kanapki składamy i smażymy na patelni lub zapiekamy w sandwicherze. Smacznego!
Nadesłał(a) kasumi90, dnia: Sep 17, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: