Jest to przepis z jakiejś strony, przerobiony na wege i nieco przeze mnie zmodyfikowany. Można jeść z kaszą, ziemniakami, ryżem lub wykorzystać jako sos do placków po węgiersku. Gulasz jest słodko-ostry, bardzo paprykowy i taki węgierski :)
paczka kotletów sojowych lub kostki sojowej
1/2 papryki żółtej i 1/2 czerwonej (lub cała w dowolnym kolorze)
1 cebula lub cebula suszona/granulowana
2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
Sojowiznę gotujemy/moczymy z dodatkiem paru chlustów sosu sojowego i soli. Odsączamy i jeśli mamy kotlety sojowe - kroimy je w kostkę.
Smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy cebulę, czosnek, kminek i obie papryki w proszku. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dajemy im się chwilę podsmażyć. Następnie dodajemy 0,5 l wody i koncentrat pomidorowy. Dusimy jakieś 10-15 min. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek. Podajemy. Smacznego!
Nadesłał(a) kasumi90,
dnia: 2012-09-17 20:00:56.684
Źródło/autor przepisu: przepis przerobiony na wege z jakiejś strony