puszka.pl - pysznie!

Tofucznica z ciecierzycą, cebulą i pomidorem

Wygląd może zmylić ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kostka tofu
puszka ciecierzycy
1 duża cebula
1 duży pomidor
1-2 ząbki czosnku
kilka liści świeżej bazylii
przyprawy do smaku (sól, pieprz itp)
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę i pół pomidora siekam w kostkę i podsmażam. Tofu i ciecierzycę wrzucam do jednej miseczki i rozdrabniam widelcem do uzyskania pożądanego efektu "jajecznicy", dodaję drobno posiekany czosnek i mieszam.

Masę wrzucam na patelnię, doprawiam do smaku, dodaję część bazylii. Resztę pomidora kroję w kawałki i podaję na surowo z tofucznicą posypaną bazylią.
Nadesłał(a) grubcieen, dnia: Sep 9, 2012
Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/09/tofucznica-z-ciecierzyca-cebula-i.html

Twoje zapiski: