puszka.pl - pysznie!

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym

Uwielbiamy fasolkę szparagową. Jemy jej mnóstwo, a oto inny sposób podania - dla urozmaicenia.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ok.300 g fasolki szparagowej
mała cebula
papryka żółta
koperek
śmietana 30% (mały pojemniczek)
kawałeczek sera żółtego - ok. 4 plasterki
sól
pieprz kolorowy
kurkuma

Przygotowanie:

Fasolkę gotujemy do miękkości na osolonej wodzie.

Jednocześnie przygotowujemy sos. Na oleju przesmażamy bardzo drobno posiekaną cebulkę i paprykę. Przyprawiamy mocno - sos powinien być bardzo intensywny w smaku i dosyć słony. Następnie wlewamy śmietanę 30% i dodajemy rozdrobniony kawałek sera żółtego. Gotujemy na dużym ogniu - sos powinien odparować i nieco zgęstnieć. Na koniec dodajemy posiekany koperek.

Polewamy fasolkę, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i gotowe:)
Nadesłał(a) Nhia, dnia: 2012-08-02 20:11:56.319
Źródło/autor przepisu: www.treeyourmind.blogspot.com

Twoje zapiski: