puszka.pl - pysznie!
Kostka sojowa z fasolą i suszonymi śliwkami
gęste "zupy", gulasze, curry, duszone warzywa
sosy do makaronu/ ryżu/ kasz/ ziemniakow
Rodzaj diety:
wegańska+miód
Składniki:
2
1 opakowanie kostki sojowej
1 szklanka fasoli białej
kilkanaście sztuk suszonych śliwek
1 opakowanie rodzynek (100 g)
1 cebula
sól
pieprz
papryka ostra
majeranek
cukier lub miód
4 łyżki oleju sojowego
Przygotowanie:
ponad 60 min.
Fasolę myjemy, namaczamy i gotujemy. Dodajemy przygotowaną wcześniej (wg przepisu) kostkę sojową, suszone śliwki i rodzynki. Na oleju smażymy cebulę, dodajemy do fasoli i przyprawiamy. Można zagęścić mąką. Podajemy jak fasolę po bretońsku.
Nadesłał(a)
Wanieczek
, dnia: 2012-07-29 07:08:49.007
Źródło/autor przepisu: http://www.mojeorico.pl
Twoje zapiski: