puszka.pl - pysznie!

Zapiekana owsianka z migdałami i czekoladą


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

5 łyżek płatków owsianych
2 łyżki płatków quinoa
2 suszone niesiarkowane morele
kilka pestek moreli
dojrzały banan
dojrzała brzoskwinia
garść migdałów
4-5 łyżek mleka lub śmietanki
łyżeczka oleju kokosowego
2 kostki gorzkiej czekolady
łyżeczka syropu z mniszka (lub miodu)

Przygotowanie:

Owoce myjemy i kroimy w kostkę. Migdały i pestki moreli siekamy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy owoce, migdały, pestki, płatki, mleko, syrop i olej. Mieszankę przekładamy do foremek i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 st. C. 5 minut przed końcem pieczenia na wierzch każdej foremki kładziemy kostkę gorzkiej czekolady.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: Jul 20, 2012
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/

Twoje zapiski: