puszka.pl - pysznie!

Czekoladowe muffinki gryczane (bezglutenowe)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 10

2 szklanki mąki gryczanej
2,5 szklanki startej cukinii
6 łyżek oliwy
łyżka proszku do pieczenia BIO
płaska łyżka cynamonu
4-5 łyżeczek syropu z mniszka
2 łyżeczki gorzkiego kakao
2 łyżeczki karobu
6 kostek gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Mieszamy z mąką i pozostałymi składnikami. Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki i dodajemy do ciasta. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy odrobinę wody. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Nadesłał(a) Zielona, dnia: 2012-07-20 06:50:26.709
Źródło/autor przepisu: http://zielonawsrodludzi.blogspot.com/

Twoje zapiski: