Kaszę ugotować do miękkości w 2 szkl. osolonej wody.
W tym czasie cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Powinna się zeszklić i zmięknąć. Dodać sos sojowy, musztardę. Wymieszać. Zdjąć patelnię z ognia. Dodać jogurt. Dorzucić kaszę i dokładnie wszystko razem wymieszać.
Wskazówki i uwagi:
Kaszę jaglaną gotujemy bez mieszania na małym ogniu pod przykryciem aż wygotuje się woda, a kasza zmięknie. Jeśli nie ma już wody, a kasza jest jeszcze twardawa, to możemy wstawić ją w przykrytym garnku do niskonagrzanego piekarnika, aby sobie doszła.
Nadesłał(a) creedd,
dnia: 2012-07-17 20:09:03.053
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.