puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

5-6 garści strąków fasolki szparagowej
1/2 szklanki grochu
4 marchewki
1 korzeń pietruszki
1 cebula
1 liść pora
1 gałązka selera
4 kotlety sojowe
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżeczki jarzynki
sól
natka pietruszki

Przygotowanie:

Strąki fasolki kroimy na kawałki, marchewki, cebulę i korzeń pietruszki w kostkę. Wrzucamy do garnka. Dodajemy jarzynkę i wypłukany groch. Zalewamy wodą i stawiamy na ogniu.

Osobno gotujemy kotlety sojowe w osolonej wodzie. Kiedy groch będzie już prawie rozgotowany, dodajemy posiekane liście pora i selera, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone na małe kawałki kotlety sojowe. Wszystko gotujemy jeszcze jakiś czas na małym ogniu.

Podajemy gulasz posypany natką pietruszki.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2012-07-14 19:41:51.925
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: