puszka.pl - pysznie!

Pikantny pasztet paprykowy


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 marchewka
1 pietruszka
1/8 selera
1 papryka
2 świeże papryczki pepperoni
200-250 g soczewicy czerwonej
bulion warzywny
przyprawy: sól, pieprz ziołowy, kminek, owoc jałowca, czosnek

Przygotowanie:

Zmielić soczewicę i owoc jałowca. Starte warzywa (oprócz jednej papryczki pepperoni) udusić na oliwie. Dodać zmieloną soczewicę, bulion i przyprawy oraz pokrojoną drobno pozostałą papryczkę. Gotować, aż będzie miękkie.

Wskazówki i uwagi:

Powstały pasztet jest dość pikantny, jeśli ktoś nie lub ostrego lepiej użyć jednej papryczki. Doprawiać należy do smaku.
Nadesłał(a) forotka, dnia: 2012-07-11 05:49:33.311
Źródło/autor przepisu: przepis własny

Twoje zapiski: