200 g jagód
łyżka cukru
kostka tofu naturalnego (180 g)
100 g białej/żółtej porzeczki
250-300 g truskawek
Przygotowanie:
Miksujemy jagody i tofu (ew. dodajemy odrobinę cukru), zostawiamy to na minimum godzinę, by tofu nabrało jagodowego smaku. Masa jest ślicznie fioletowa :)
Rozdzielamy jagodową masę do pucharków, posypujemy porzeczkami.
Miksujemy truskawki, ale tak, żeby zostały jakieś kawałki. Nakładamy na wierzch pucharków - i gotowe :)
Wskazówki i uwagi:
Zdjęcie oczywiście przedstawia deser w czasie przygotowań, Gdyż porzeczki jednak uciekają i nie bardzo je widać ;)
Można posypać z wierzchu wiórkami lub przystroić listkiem świeżej melisy albo mięty :)
Nadesłał(a) Luna7,
dnia: 2012-07-07 11:50:07.044
Źródło/autor przepisu: przepis własny