puszka.pl - pysznie!

Jagodowo-truskawkowy deser

Pyszne, lekkie, kolorowe, czyli tak jak lubię :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 5

200 g jagód
łyżka cukru
kostka tofu naturalnego (180 g)

100 g białej/żółtej porzeczki

250-300 g truskawek

Przygotowanie:

Miksujemy jagody i tofu (ew. dodajemy odrobinę cukru), zostawiamy to na minimum godzinę, by tofu nabrało jagodowego smaku. Masa jest ślicznie fioletowa :)

Rozdzielamy jagodową masę do pucharków, posypujemy porzeczkami.
Miksujemy truskawki, ale tak, żeby zostały jakieś kawałki. Nakładamy na wierzch pucharków - i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Zdjęcie oczywiście przedstawia deser w czasie przygotowań, Gdyż porzeczki jednak uciekają i nie bardzo je widać ;)

Można posypać z wierzchu wiórkami lub przystroić listkiem świeżej melisy albo mięty :)
Nadesłał(a) Luna7, dnia: Jul 7, 2012
Źródło/autor przepisu: przepis własny

Twoje zapiski: