puszka.pl - pysznie!

Zielona fasolka z ziemniakami

Szybkie, tanie i smaczne danie obiadowe.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

mrożona zielona fasolka szparagowa
2-3 cebule
4-5 ugotowanych ziemniaków
sól, świeżo mielony pieprz
kminek, kolendra, gorczyca, cytryna, kurkuma

Przygotowanie:

Na oliwie z kurkumą, gorczycą, kminkiem i kolendrą usmażyć cebulę pokrojoną w talarki lub piórka, dodać fasolkę. Gdy się rozmrozi i trochę odparuje, dodać pokrojone w talarki, ugotowane ziemniaki.

Całość doprawić sokiem z cytryny (połówka dużej cytryny powinna wystarczyć), solą i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego :)

Wskazówki i uwagi:

* Jeśli ziemniaki będą gorące lub za miękkie całość zamieni się w pulpę.
*Gorczyca i kurkuma nie są konieczne, z pozostałych przypraw radziłabym nie rezygnować, można dodać trochę tymianku.
Nadesłał(a) forotka, dnia: 2012-06-27 17:25:18.923
Źródło/autor przepisu: pomysł własny

Twoje zapiski: