puszka.pl - pysznie!

Smażony kalafior z ryżem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

świeży kalafior
torebka białego ryżu
przyprawa kebab-gyros
sól
3 łyżki sosu sojowego
olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Kalafior myjemy, oczyszczamy z liści i dzielimy na różyczki. Gotujemy ok. 3-4 minuty w lekko osolonej wodzie.
3. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy ugotowany kalafior, posypujemy obficie przyprawą do kebaba i dokładnie mieszamy. Smażymy, aż odparuje cała woda.
4. Do kalafiora dodajemy ugotowany ryż, dodajemy 3 łyżki sosu sojowego, mieszamy i smażymy, aż ryż lekko zbrązowieje.

Smacznego :)
Nadesłał(a) tetisheri, dnia: 2012-06-12 18:52:33.12
Źródło/autor przepisu: Sylwia Mentek

Twoje zapiski: