puszka.pl - pysznie!

Zupa bakłażanowa

Świetna lekka zupka. Nadaje się na obiad lub lunch w gorące letnie popołudnia.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

1/2 bakłażana
marchewka
pietruszka
1/2 litra wody
sos sojowy
sól i pieprz

Przygotowanie:

Nalałam do garnka wody. Obrałam marchew i pietruszkę, pokroiłam w kostkę i gotowałam. Następnie obrałam bakłażana, pokroiłam i dodałam do wody.

Gdy warzywa były miękkie dodałam soli, pieprzu i sosu sojowego tak, by zupa nabrała smaku. Następnie wzięłam tłuczek do ziemniaków i pogniotłam w garnku warzywa. Wymieszałam i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Można zjeść z dodatkiem makaronu lub ryżu.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: Jun 7, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: