puszka.pl - pysznie!

Kartoflanka z warzywami i pieczarkami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

2 spore ziemniaki
1/2 dużej marchwi
6 pieczarek
1/3 pietruszki
kawałek selera
1 cebula
2 kostki warzywne
mąka
śmietana
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
kminek
olej
około litra wody

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w krążki i poddusić na oleju z pokrojonymi pieczarkami. Pozostałe warzywa (oprócz ziemniaków) zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do pieczarek z cebulą i chwilę poddusić. Zalać wodą z kostkami warzywnymi i przyprawami oraz pokrojonymi w kostkę ziemniakami, gotować do miękkości, zaprawić odrobiną mąki rozmieszanej z wodą i śmietaną.
Nadesłał(a) araksol, dnia: Jun 7, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: