Ciasto: mieszamy wszystkie składniki, dodajemy 2 łyżki oleju/oliwy i dalej mieszamy aż składniki będą całością.
Ten farsz wymyśliłam sobie sama, ale jest zjadliwy :)
Farsz: granulat wymoczyć w bulionie i gdy będzie miękki - odcedzić. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu aż się zarumieni, dodajemy do granulatu, dodajemy 1/2 łyżki oliwy, doprawiamy papryką i innymi przyprawami, mieszamy.
Teraz końcowa faza :)
Bierzemy kawałek ciasta, lepimy z niego kulkę, ugniatamy, wkładamy do środka farsz i zalepiamy, i tak dalej i tak dalej aż farsz i ciasto się skończą. Wkładamy je na gotującą się, osoloną wodę. Gotować ok 7-10 min od wypłynięcia na wierzch.
Wskazówki i uwagi:
Podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę i polewamy nią kartacze. Smacznego!:)
Nadesłał(a) mena77,
dnia: 2012-06-02 19:40:17.108
Źródło/autor przepisu: mENA