Gotowych kotletów sojowych można użyć także do przygotowania pysznego gulaszu. Dla tych z Was, którzy lubią polską kuchnię.
Podany z ryżem i ogórkiem kiszonym smakuje wybornie:)
1/2 opakowania kotletów sojowych
cebula
pomidory z puszki
groszek zielony z puszki
oliwa
sól morska, pieprz, papryka ostra, tymianek
Przygotowanie:
Przygotowujemy kotlety sojowe. Zalewamy je wrzącym bulionem warzywnym i zostawiamy na 15 minut, aby zmiękły. Następnie wylewamy bulion, obsypujemy obficie przyprawami (czosnek, tymianek, papryka ostra, sól), dolewamy odrobinę oliwy i dokładnie mieszamy. Zostawiamy w lodówce na 2 godzinki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulkę pokrojoną w talarki. Kotlety kroimy na mniejsze kawałki (ja kroiłam na 4), dodajemy na patelnię i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory, groszek, przyprawiamy wg gustu. Ja użyłam dosyć sporo ostrej papryki - gulasz powinien być lekko pikantny ;).